Μεταγιορτινό… Beauté!

Μεταγιορτινό… Beauté!

Εκείνο που χαρακτηρίζει την πρώτη εβδομάδα του χρόνου είναι αυτή η γλυκιά μελαγχολία που πέρασαν οι γιορτές. Πρέπει να ξεστολίσουμε το δέντρο και να βγάλουμε τα φωτάκια από τις μικρές γωνίες του σπιτιού που τον υπόλοιπο χρόνο είναι σκοτεινές. Μάλλον χρειάζεται να αφιερώσουμε και λίγο χρόνο παραπάνω για τις δουλειές του σπιτιού που με τα τραπέζια ενδεχομένως πήγαν πίσω. Δε χρειάζεται, όμως, όλη αυτή η διαδικασία να αποτελέσει άλλη μία βαρετή υποχρέωση. Πρώτον, γιατί μπορούμε να ξανασκεφτούμε αν θέλουμε τα λαμπάκια στο χώρο μας… (ευτυχώς τα λευκά φωτάκια πρωταγωνιστούν σε πολλές μη εορταστικές διακοσμητικές προτάσεις του pinterest) και δεύτερο και πιο ουσιαστικό… γιατί μπορούμε να δώσουμε ένα όμορφο κίνητρο στον εαυτό μας, ώστε να μετατρέψει αυτή τη μέρα σε κάτι συναρπαστικό!

Για κάποιον συναρπαστικό μπορεί να είναι να «λιώσει» στο Netflix τρώγοντας nachos… Στη συγκεκριμένη φάση εμείς θα προτείνουμε κάτι που στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης μας. Κυρίως αν ανήκετε στη δική μας κατηγορία «Γιορτές στην καραντίνα» που μεταφράζεται σε ένα με δυο κιλάκια πάνω. Αν… τρέμετε τη ζυγαριά, σας υπογράφουμε ότι σχεδόν όλοι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και μάλλον ασχολούνται περισσότερο με τα δικά τους κιλάκια. Το ουσιαστικό είναι χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και επιστρέφοντας στις δραστηριότητες μας να κάνουμε μια ισορροπημένη διατροφή. Και τα κιλά θα φύγουν όπως ήρθαν. Χωρίς να το καταλάβουμε!

Σε αυτή λοιπόν την κατάσταση σας θυμίζουμε ότι περιποιείστε τον εαυτό σας για εσάς και όχι για τους άλλους.

Οπότε…βάλτε χαλαρωτική μουσική, ανάψτε όμορφα κεριά και ξεκινάμε! ♥ 

  • Μαλλιά: Ξεκινήστε με μία πλούσια μάσκα ενυδάτωσης στα μαλλιά σας. Μια καλή ιδέα είναι το έλαιο Argan για λάμψη και βαθιά ενυδάτωση. Εφαρμόστε από τη ρίζα έως τις άκρες για περισσότερο από μία ώρα και έπειτα λουστείτε.

  • Σώμα: Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε πριν το μπάνιο, σε στεγνό δέρμα να κάνετε ελαφρύ μασάζ στις περιοχές όπου εμφανίζεται κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος με λούφα ή το πλεχτό body scrubber. Αυτή η διαδικασία συμβάλλει στην αύξηση την κυκλοφορίας του αίματος. Εάν έχετε φλεβίτιδα ή ευριαγγείες αποφύγετε τη συγκεκριμένη τεχνική χωρίς συνεννόηση με τον γιατρό σας.
    Έπειτα, αν έχετε τη δυνατότητα, βυθιστείτε στη μπανιέρα του σπιτιού σας. Επιλέξτε ένα αφρόλουτρο με ευχάριστο άρωμα όπως το Cat With Hat και χρησιμοποιείστε μία bathbomb με αιθέρια έλαια και πλούσια ενυδατικά στοιχεία. Όταν το δέρμα μαλακώσει και ανοίξουν οι πόροι, χρησιμοποιήστε ένα body scrub Cat with Hat. Επιμείνετε στις «δύσκολες» περιοχές στους αγκώνες, τα γόνατα και τις φτέρνες. Σημαντικό είναι να προσπαθήσουμε να φτάσουμε και στην περιοχή της πλάτης, κάτω από το λαιμό, που λόγω της αυξημένης λιπαρότητας εντοπίζονται σπυράκια και μαύρα στίγματα. Ξεβγάλτε το σώμα σας με χλιαρό νερό.

  • Πρόσωπο: χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η περιποίηση του προσώπου και πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε τύπου δέρματος. Προτείνουμε τη χρήση ενός σαπουνιού ελαιολάδου, όπως το Noir Desir και ελαφρύ τρίψιμο με σφουγγαράκι προσώπου. Οι κινήσεις πρέπει να είναι κυκλικές και απαλές για να μη προκληθεί ερεθισμός στο δέρμα. Επιμείνετε περισσότερο στη ζώνη Τ λόγω της έκκρισης σμήγματος αλλά μην αμελήσετε το σημείο κοντά στους κροτάφους που συχνά εμφανίζει μαύρα στίγματα. Έπειτα εφαρμόστε για βαθύ καθαρισμό τη μάσκα αργίλου που αντιστοιχεί στον τύπο του δέρματός σας. Αμέσως μετά ψεκάστε με Toner «Λεβάντα και Αλόη» για ενυδάτωση για αναζωογόνηση. Εφαρμόστε την ενυδατική σας ή σιτέλαιο που έχει ισχυρή αντιρυτιδική δράση, για να κλειδώσετε την υγρασία. Μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ! Το δέρμα σε αυτές τις περιοχές είναι λεπτό και λόγω της συχνής έκθεσης στον ήλιο, χρειάζεται συχνή φροντίδα.

Extra Hint! Τον καιρό που είστε στο σπίτι είναι καλό να αφήνετε το πρόσωπο χωρίς μακιγιάζ. Μην αμελείτε, όμως, τον τακτικό καθαρισμό, πρωί και βράδυ, και την εφαρμογή προϊόντος ενυδάτωσης.

Τέλος… η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά! Πριν τον ύπνο, βάλτε λίγο καστορέλαιο στα φρύδια ταμποναριστά για ενδυνάμωση της τρίχας και κάντε επάλειψη κεραλοιφής τοπικά στις φτέρνες και στους αγκώνες.

Δοκιμάστε την πρόταση μας και θα μας θυμηθείτε. Την επόμενη μέρα θα είστε γεμάτοι ενέργεια για την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων σας και αυτοπεποίθηση για το μοναδικά απαλό σας δέρμα!

♥ ♥ ♥

Share this post