Ουκ εν τω πολλώ το ευ: Το μυστικό της περιποίησης… ποιότητα έναντι ποσότητας

Ουκ εν τω πολλώ το ευ: Το μυστικό της περιποίησης… ποιότητα έναντι ποσότητας

Η υπερπροβολή προϊόντων από την τηλεόραση και το διαδίκτυο, οι μαρκετίστικες τεχνικές στα ράφια των μεγάλων εμπορικών κέντρων και οι διαφημίσεις μας οδηγούν συχνά στην κατανάλωση ειδών που στην πραγματικότητα δε χρειαζόμαστε. Σίγουρα, όλοι έχουμε πείρα από αγορές που μετανιώσαμε, γιατί αφήσαμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από τη δημιουργία μιας πλασματικής ανάγκης. Έτσι ακριβώς, η ντουλάπα μας γεμίζει χωρίς να έχουμε ρούχα να βάλουμε, το σπίτι μας είναι ασφυκτικά γεμάτο με αντικείμενα που δε μας ενθουσιάζουν, το νεσεσέρ μας δε κλείνει από είδη που ενδεχομένως έχουν λήξει ή χρησιμοποιήσαμε μόνο μία φορά.

Ας αναλογιστούμε γιατί συμβαίνει αυτό… Το γεγονός ότι, ενώ έχουμε τόσα αντικείμενα, αυθόρμητα «ξεχωρίζουμε» ορισμένα σημαίνει πρακτικά δύο πράγματα… Πρώτον, ότι στην πραγματικότητα, όσο κλισέ και αν φαίνεται, χρειαζόμαστε πολύ λιγότερα από όσα αγοράζουμε και δεύτερον ότι κατά βάθος γνωρίζουμε καλά ποια είναι αυτά.

Το ουσιαστικό είναι να καλλιεργήσουμε το κριτήριο μας αυτό, ώστε η επιλογή να προηγείται της αγοράς και συνειδητά να προσπερνάμε τον καταιγισμό προτάσεων, και να αντιστοιχίζουμε τις επιλογές μας με τις πραγματικές μας ανάγκες.

Ακόμα και τα πιο καινοτόμα προϊόντα που κυκλοφορούν, στην ουσία καλύπτουν ενδεχομένως πιο αποτελεσματικά μια ήδη γνωστή μας ανάγκη συγκριτικά με τα εδώ και καιρό κυκλοφορούντα. Σε αυτό βέβαια δεν αναιρούμε ότι υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις που προϋποθέτουν την τεράστια συμβολή της επιστήμης και της τεχνολογίας… είναι οι λεγόμενες διευρυνόμενες ανάγκες, ένας όρος που αναφέρεται σε μία ανάγκη που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε η τεχνογνωσία να καλυφθεί και σαφώς όταν αυτός ο φραγμός ξεπερνιέται αναφερόμαστε για μία πραγματική «επανάσταση».

Από την παραπάνω συζήτηση θέλουμε να εστιάσουμε στο ότι ο μινιμαλισμός-όπως ονομάζεται-δεν πρέπει να είναι απλά μία νέα τάση, αλλά να υιοθετηθεί ως τρόπος ζωής. Σαφώς βέβαια για εμάς που υποστηρίζουμε αυτή τη φιλοσοφία, δεν μπορούσαμε να μη την προεκτείνουμε στην εξίσου μεγάλη αγάπη μας, την φροντίδα της υγείας μας που αντικατοπτρίζει την ξεχωριστή ομορφιά του καθενός από εμάς.

Το μυστικό είναι η απλοποίηση της καθημερινής ρουτίνας, επιλέγοντας απλά, υψηλής ποιότητας προϊόντα και ενδεχομένως πολλαπλών χρήσεων. Η διαλογή αυτή έρχεται να συμβάλλει στην υγεία της επιδερμίδας μας και την απόρριψη υπερσύνθετων προϊόντων, με «βαριά» σύνθεση που ίσως επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικές είναι οι βλάβες που μπορούν να προκληθούν από το υπερβολικό πλύσιμο, ή τη συχνή απολέπιση, η εφαρμογή διαφόρων ειδών που αφήνουν έντονη λιπαρότητα ή ακόμα και η πρόκληση διχρωμιών και πανάδων από συστατικά καλλυντικών που χρησιμοποιήθηκαν εσφαλμένα.

Από την άλλη πλευρά, επειδή η ισορροπία είναι παντού το σημαντικότερο, δεν απορρίπτουμε κάτι που όταν το χρησιμοποιούμε μας κάνει να αισθανόμαστε υπέροχα, ακόμα και αν δεν είναι απολύτως χρήσιμο. Απλώς είμαστε επιλεκτικοί και εστιάζουμε στην ποιότητα.

Αντιλαμβανόμενοι τη σύγχυση που επικρατεί από τις διάφορες πλευρές και υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις που απαιτείται, κατόπιν επιστημονικών οδηγιών, συγκεκριμένη αντιμετώπιση με εξειδικευμένα προϊόντα, θα προτείναμε, ως γενικό άξονα, την παρακάτω ρουτίνα ομορφιάς:

  1. Καθαρισμός με σαπούνι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματος μας, που ενώ αφήνει αίσθηση φρεσκάδας, δε «στεγνώνει» την επιδερμίδα
  2. Ενυδάτωση με ένα βαθιά ενυδατικό προϊόν και καλώς απορροφήσιμο από το δέρμα, χωρίς βαριά σύνθεση
  3. Προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο, με τακτική ανανέωση της εφαρμοζόμενης ποσότητας για σωστό αποτέλεσμα, τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα
  4. Απολέπιση συνήθως με χρήση προϊόντος με ομοιόμορφους κόκκους, κατάλληλο για μηχανική απολέπιση, και σε συχνότητα τέτοια που να συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, χωρίς να το τραυματίζει

Όλες οι επιλογές μας πρέπει να είναι ζυγισμένες για τις ιδιαιτερότητες του δέρματος μας, με υψηλής ποιότητας συστατικά που λόγω της καθημερινής χρήσης δε θα επιβαρύνουν τον οργανισμό μας και αποτελεσματικής σύστασης ενδεδειγμένης από κατάλληλους επιστήμονες. Τα χαρακτηριστικά αυτά πληρούν τα προϊόντα της σειράς Cat with Hat. Το μόνο που μένει είναι να τα δοκιμάσετε και να επιλέξετε εκείνα που δε θα αποχωρίζεστε στην καθημερινή σας περιποίηση!

Share this post