Σαπούνι Ελαιολάδου “Noir Desir”: Ο σκοτεινός πόθος της επιδερμίδας σας.

Σαπούνι Ελαιολάδου “Noir Desir”: Ο σκοτεινός πόθος της επιδερμίδας σας.

Αγαπάμε τα σαπούνια ελαιολάδου για όλα τους τα οφέλη. Έχουν κερδίσει τη θέση τους στο μπάνιο μας ξεκινώντας την ιστορία τους χιλιάδες χρόνια πριν. Σήμερα, μια μελετημένη «συνταγή» με ποιοτικά συστατικά μπορεί να προσδώσει στο σαπούνι μας ιδιότητες για εξειδικευμένη περιποίηση ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες μας, αναδεικνύοντας την υγιή και λαμπερή όψη της επιδερμίδας μας. Με αυτή τη σκέψη δημιουργήσαμε ένα μαύρο σαπούνι ελαιολάδου που συνδυάζει τα οφέλη του υγρού χρυσού για το δέρμα μας με την ευεργετική δράση του ενεργού άνθρακα και του τεϊόδεντρου.

Ας τα πιάσουμε με τη σειρά…

Ποιες ιδιότητες του ελαιόλαδου είναι εκείνες που το καθιστούν «υπερ-συστατικό»;

Αρχικά, περιέχει τέσσερα κύρια αντιοξειδωτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων η βιταμίνη Α και Ε και το καροτένιο που το καθιστούν φυσικό κυτταροπροστατευτικό απέναντι στη δράση των ελευθέρων δραστικών ριζών και περιβαλλοντικών βλαπτικών παραγόντων. Χάρη στο ολεϊκό οξύ, τις φυτοστερόλες και τις πολυφαινόλες που περιέχει προλαμβάνει και καταπολεμά τη γήρανση βελτιώνοντας την υφή του δέρματος, ελαχιστοποιώντας τις ρυτίδες και προσφέροντας λάμψη. Επιπλέον, η σύστασή του το καθιστά παράγοντα ενυδάτωσης, καθαρισμού και θρέψης με παράλληλη μαλακτική δράση καθώς, εκτός των άλλων, αναπληρώνει τις ελλείψεις της επιδερμίδας σε λιπαρά οξέα αφήνοντάς τη μαλακή, ελαστική και προστατευμένη.

Τα σαπούνια ελαιόλαδου παρέχουν ισορροπία και προστασία διαρκείας, ενώ επιδρούν ευεργετικά και στις ακνεϊκές επιδερμίδες. Δεν αποφράσσουν τους πόρους του δέρματος και διαθέτουν απολεπιστική δράση απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση, επάγουν την κυτταρική ανανέωση και βελτιώνουν την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος εξασφαλίζοντας νεανική όψη και λάμψη.

Για να δημιουργήσουμε ένα προϊόν με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση επιλέγαμε να προσθέσουμε ενεργό άνθρακα.

Σίγουρα τον έχετε ακούσει ως βασικό συστατικό σε μαύρες μάσκες. Όμως, η κύρια χρήση του είναι σε περιπτώσεις οξείας δηλητηρίασης στα νοσοκομεία, αφού έχει την ικανότητα να απορροφά σα σφουγγάρι τις τοξίνες και να εμποδίζει το δηλητήριο να περάσει στη συστηματική κυκλοφορία. Αυτό τον μοναδικό μηχανισμό αξιοποιούμε και στα καλλυντικά μας. Μαγνητίζει τις ακαθαρσίες, την λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ακμής. Να αναφερθεί μάλιστα πόσο σημαντική είναι η δράση του ενάντια στα μαύρα στίγματα, αφού για την εμφάνισή τους ενοχοποιείται η υπερπαραγωγή σμήγματος.

Την φόρμουλά μας ολοκληρώνει το έλαιο τεϊόδεντρου, ένα μάλλον όχι τόσο δημοφιλές συστατικό με εξαιρετική όμως δράση για το ακνεϊκό δέρμα. Προέρχεται από το φυτό Melaleuca Alternifolia που φύεται στην Αυστραλία. Έρευνες αποδεικνύουν ότι με την καθημερινή χρήση του έχει όμοια αποτελέσματα κατά της ακμής με εκείνα που δίνουν προϊόντα της χημικής βιομηχανίας, χωρίς να είναι το ίδιο ερεθιστικό. Αξιοσημείωτη είναι και η αντιμικροβιακή και επουλωτική του δράση, δύο δράσεις που είναι ιδιαίτερα επιθυμητές για ένα σαπούνι προσώπου και σώματος.

Το χειροποίητο μαύρο σαπούνι του Cat with Hat “Noir Desir”, από την πρώτη εφαρμογή θα γίνει ήδη η σκοτεινή σας επιθυμία. Για τη σύνθεσή του αξιοποιήσαμε την πείρα μας από προηγούμενες συνθέσεις για μαύρα σαπούνια ελαιόλαδου μέχρι να έχουμε το αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί τις υψηλές μας απαιτήσεις, καταλήγοντας στη νέα αυτή φόρμουλα που δεν ξηραίνει την επιδερμίδα, ενώ την καθαρίζει σε βάθος. Τώρα είναι η δική σας σειρά να τη δοκιμάσετε!

Share this post