Φυσική ελαφρόπετρα… και ξεχάστε τις σκασμένες φτέρνες!

Φυσική ελαφρόπετρα… και ξεχάστε τις σκασμένες φτέρνες!

Αν κάτι μας κάνει να νιώθουμε άβολα όταν καλούμαστε να βγάλουμε τα παππούτσια μας, χειμώνα ή καλοκαίρι, αυτό είναι τα απεριποίητα και συνεπώς μη υγιή ποδαράκια μας. Εδώ υπογραμμίζουμε, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, ότι περιποιημένο πόδι δεν είναι αυτό που έχει φανταχτερά βαμμένα νύχια, αλλά το καθαρό, υγιές πέλμα, χωρίς σκασίματα, κάλους και αμυχές, στις οποίες βρίσκουν στέγη εκατομμύρια παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Η μαμά μου θυμάμαι από μικρή είχε ένα μυστικό για να κρατάει τα πόδια της απαλά και όμορφα. Τα περιποιούνταν τακτικά με κεραλοιφή και κίσσηρη, κοινώς ελαφρόπετρα. Η ελαφρόπετρα είναι ένα πορώδες ορυκτό που δημιουργείται από την ηφαιστειακή δράση, κατά την οποία, λόγω του εξαγόμενου ατμού δημιουργούνται πολλοί πόροι. Στην Ελλάδα εξορύσσονται στη νήσο Γυαλί σε σχετικά μεγάλες ποσότητες, ενώ οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δημιουργήθηκαν από υποθαλάσσια έκρηξη ηφαιστείου πριν από 10.000 χρόνια.

Η σωστή χρήση της μπορεί να γίνει πολύ ωφέλιμη, αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, χωρίς όμως να τραυματίζει το δέρμα. Αυτή η πρακτική εφαρμόζεται σε πέλματα, γόνατα και αγκώνες, σε σημεία δηλαδή που το δέρμα ταλαιπωρείται από την έντονη τριβή με τα ρούχα και τα παπούτσια, δημιουργώντας σκληρύνσεις.

Ειδικότερα, μπορείτε να μουλιάσετε το δέρμα σε ζεστό νερό, κάνοντας ποδόλουτρο με άλατα για περίπου δέκα λεπτά, ή να εκμεταλλευτείτε το καθημερινό σας ντουζ. Με μία φυσική ελαφρόπετρα τρίψτε το δέρμα με απαλές κυκλικές κινήσεις στα δύσκολα σημεία που αναφέραμε. Η ελαφρόπετρα χρησιμοποιείται έπειτα από εμβάπτιση σε νερό και όχι στεγνή, για να μη γδάρει το δέρμα, και δημιουργήσει ενδεχομένως πληγές ή δυσμορφίες. Κατά τη διαδικασία, δώστε έμφαση στις φτέρνες, αλλά και στα δάχτυλα που εμφανίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μην επιμείνετε εκεί που το δέρμα είναι λεπτότερο, όπως στην καμάρα  του ποδιού.

Αφού ολοκληρώσετε το τρίψιμο με την ελαφρόπετρα, το δέρμα έχει ανάγκη ενυδάτωσης, ώστε να μην ξεραθεί και δημιουργήσει τραχιά όψη. Η εφαρμογή κεραλοιφής στην περιοχή θα αναπληρώσει τον λιπιδικό φραγμό και θα αποτρέψει την απώλεια νερού. Κάθε φορά που επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, το αποτέλεσμα θα είναι προοδευτικά καλύτερο. Ευτυχώς είναι μια διαδικασία που δεν είναι χρονοβόρα ή ακριβή και μπορεί να ενταχθεί με ευκολία στην εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης. Μπορεί να εφαρμόζεται εναλλάξ με ένα πλούσιο body scrub για αποτέλεσμα που διαρκεί περισσότερο.

Να θυμάστε ότι το ουσιαστικό για να χαιρόμαστε τα όμορφα πέλματά μας δεν είναι να κάνουμε αποσπασματικά και με ένταση την απολέπιση, αλλά μία με δύο φορές την εβδομάδα να αφιερώνουμε 5 λεπτά στην φροντίδα των κάτω άκρων μας. Αυτό συμβαίνει καθώς κύτταρα γεννιούνται και πεθαίνουν συνέχεια, χωρίς τούτο να συνεπάγεται και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Συνεπώς χρειάζεται περισσότερο και η ενεργητική μας βοήθεια.

Σε περίπτωση χρόνιου προβλήματος, συνιστούμε να επισκεφτείτε τουλάχιστον μία φορά κάποιον ειδικό και, κατόπιν έγκρισης, είναι θεμιτό να συντηρήσετε με κατάλληλη φροντίδα το αποτέλεσμα. Μετά από κάθε χρήση είναι επιτακτικό να καθαρίζετε με σαπούνι και νερό την ελαφρόπετρά σας και να την αφήνετε να στεγνώσει στον αέρα, ώστε να μην συσσωρεύει νεκρά κύτταρα και μικρόβια.

Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε τη δικιά σας φυσική ελαφρόπετρα, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να προμηθευτείτε 100% φυσική ελαφρόπετρα από το κατάστημα μας. Είναι όλες διαφορετικού σχήματος, αλλά σε εύχρηστο μέγεθος. Αποτελεί ειλικρινά ένα ιδιαίτερο δώρο της φύσης που παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τη λείανση και απολέπιση του δέρματος, έχοντας επάξια κερδίσει τη θέση του σε κάθε σπιτικό. Εσείς πήρατε τη δική σας;

Share this post