Γιατί η επιδερμίδα έχει ανάγκη την ενυδάτωση;

Γιατί η επιδερμίδα έχει ανάγκη την ενυδάτωση;

Η ομορφιά είναι η εικόνα ενός υγιούς οργανισμού.
Για να παραμένει ωστόσο ο οργανισμός μας υγιής, προϋπόθεση αποτελεί η επαρκής και σε βάθος ενυδάτωσή του.
Σκεφτείτε μόνο πως το νερό αποτελεί το 55-65% του βάρους μας. Μάλιστα, συχνά αναφέρεται πως η σωστή ενυδάτωση είναι το μεγαλύτερο μυστικό της νεότητας. Αντίθετα, η έλλειψη νερού κάνει το δέρμα λεπτό και ευάλωτο σε εξωτερικούς ρύπους, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της γήρανσης και τη βάθυνση των ρυτίδων.


Πώς μεταβάλλεται η ποσότητα του νερoύ στον οργανισμό;

Το ποσοστό του νερού μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικία και επηρεάζεται από την παραγωγή ορμονών, την έκθεση στον ήλιο, τους ατμοσφαιρικούς ρύπους κ.α. Η ποσότητα του εξαρτάται, επιπλέον, από την περιεκτικότητα του σώματος σε λίπος και από το φύλο.
Η ολοκληρωμένη ενυδάτωση είναι κατά το ήμισυ εσωτερική υπόθεση. Η ημερήσια αναγκαία ποσότητα νερού κυμαίνεται στα 2 λίτρα. Η ουσία όμως είναι να υπάρχει ισοζύγιο ανάμεσα στα προσλαμβανόμενα και αποβαλλόμενα υγρά. Συνεπώς, αυτή η ποσότητα μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνήθειες και τις διατροφικές επιλογές μας (άθληση, κάπνισμα -και εδώ βλάπτει-, κατανάλωση καφέ, λήψη φαρμάκων κ.λ.π).
Το άλλο ήμισυ σχετίζεται με την εξωτερική ενυδάτωση. Μόνο που όταν  παρατηρούμε ξηρότητα και αφυδάτωση στο δέρμα μας δεν τρέχουμε να πιούμε μια κανάτα νερό μήπως και ξεδιψάσει. Αλλά ούτε αρκεί να μπούμε κάτω από το ντουζ για να ενυδατωθούμε. Η άμεση λύση είναι να προσφέρουμε στην επιδερμίδα μας αυτό που πραγματικά χρειάζεται.
Αρκεί να απλώσουμε μία πλούσια ενυδατική κρέμα και θα δούμε αποτέλεσμα στη στιγμή. Αυτό συμβαίνει διότι τα λιπαρά στοιχεία της κρέμας είναι απαραίτητα για να σταθεροποιήσουμε την υγρασία της επιδερμίδας.

Το ήξερες ότι η ξηρή επιδερμίδα διαφέρει από την αφυδατωμένη;

Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ αυτών των δύο συνθηκών του δέρματος, επειδή συχνά μπορεί να αντιμετωπιστούν εσφαλμένα.
Το αφυδατωμένο δέρμα στερείται νερού και ως εκ τούτου πρέπει να ενυδατωθεί. Η τοποθέτηση ελαίου πάνω από το ήδη αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να το εξομαλύνει, αλλά η ποσότητα νερού πάλι δεν θα είναι επαρκής. Η όψη του θα παραμένει θαμπή. Σε αυτή την περίπτωση είναι χρήσιμα τα προϊόντα που περιέχουν γλυκερίνη, ένα υγροσκοπικό μόριο που ενισχύει τη συγκράτηση νερού στο εσωτερικό της επιδερμίδας.
Αντίθετα, το ξηρό δέρμα στερείται ελαίου, το οποίο πρέπει να αποκατασταθεί, ώστε να αποτραπεί η αφυδάτωση . Ενώ η παρουσία νερού είναι αυτό που κάνει το δέρμα μαλακό, δεν θα παραμείνει έτσι εάν δεν υπάρχει έλαιο  που να προστατεύει την υγρασία από την εξάτμιση. Η ενυδάτωση του ξηρού δέρματος  επιτυγχάνεται με ουσίες όπως τα φυτικά έλαια (ελαιόλαδο, βούτυρο καριτέ κλπ).

“Το αφυδατωμένο δέρμα στερείται νερού και ως εκ τούτου πρέπει να ενυδατωθεί. Το ξηρό δέρμα στερείται ελαίου το οποίο πρέπει να αποκατασταθεί, ώστε να αποτραπεί η αφυδάτωση.”

Η κατάλληλη επιλογή για την καθημερινή περιποίηση του σώματος.

Για την σωστή ενυδάτωση του δέρματος, πρέπει να χρησιμοποιούνται προϊόντα που να διατηρούν το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας ώστε να παραμένει λεία, απαλή και να διατηρεί την ελαστικότητα της. Για να εξασφαλίσουμε τα παραπάνω χρειάζεται το ενυδατικό προϊόν που χρησιμοποιούμε να αποτελείται από συστατικά υψηλής ποιότητας, που θρέφουν το δέρμα.

Για τα συστατικά τους αυτά ξεχωρίζουν οι κρέμες σώματος “Cat with Hat” , αφού από την πρώτη εφαρμογή θα ανακαλύψετε πως προσφέρουν ενυδάτωση σε βάθος, αφήνουν μια μεταξένια υφή, σε συνδυασμό με το ελκυστικό τους άρωμα. Η ιδιότητα τους να αφήνουν το δέρμα μοναδικά ενυδατωμένο, αλλά χωρίς περίσσεια λιπαρότητας τις καθιστά μοναδικό σύμμαχο στην καθημερινή περιποίηση.

Ανακαλύψτε εδώ την ποικιλία αρωμάτων στις ενυδατικές κρέμες “Cat with Hat”  ….!!

Share this post