Εναλλακτικό scrub με αγνά υλικά από την κουζίνα μας!

Εναλλακτικό scrub με αγνά υλικά από την κουζίνα μας!

Άλλη μία εξοντωτική μέρα έφτασε στο τέλος της. Με τόση ορθοστασία στη δουλειά, με τις υποχρεώσεις του σπιτιού και τις εξωτερικές εργασίες είναι λογικό αισθάνεσαι τα πόδια σου κουρασμένα και βαριά.
Τι καλύτερο από ένα χαλαρωτικό μπάνιο και ένα scrub που θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και  θα σε αναζωογονήσει;!

Ανοίγοντας, όμως, το αγαπημένο σου scrub, έτοιμη να υλοποιήσεις την ιδέα σου, αντιλαμβάνεσαι ότι δυστυχώς έχει αδειάσει…  Πριν εκνευριστείς που αμέλησες να το ανανεώσεις, να σε ενημερώσουμε ότι σου έχουμε τη λύση… Εξαιρετικά απλή και βρίσκεται ήδη στο σπίτι σου! Κατευθύνσου προς την κουζίνα, πιάσε τον καφέ και τη μαύρη ζάχαρη, καθώς και το αμυγδαλέλαιο που ξεβάφεσαι.
Ανέμειξε τα παραπάνω συστατικά με την εξής αναλογία:

½  κούπα ακατέργαστη ζάχαρη
¼  της κούπα αλεσμένος καφές
½  της κούπας αμυγδαλέλαιο  

Ο καφές, πέρα από την απολεπιστική του δράση λόγω της ομοιομορφίας των κόκκων του, έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στη μείωση της κυτταρίτιδας. Η καφεΐνη αυξάνει την αγγειοδιαστολή, βελτιώνει την αιματική ροή και περιορίζει την κατακράτηση υγρών που οδηγεί στην κυτταρίτιδα. Επιπλέον, έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση.

Για πιο εμφανή αποτελέσματα κατά της κυτταρίτιδας μπορείς να αξιοποιήσεις το κατακάθι του ελληνικού ή του γαλλικού καφέ.
Ανάμειξέ το με αμυγδαλέλαιο, άπλωσε το στα σημεία όπου έχεις εντοπίσει την εμφάνιση του… εχθρού κάνε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και έπειτα τύλιξε με μεμβράνη για 15-20 λεπτά.
Αν πραγματοποιείς αυτή τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε δικαιώσει..

Αν θέλεις να αποφύγεις τον καφέ, εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις την εξής συνταγή:

2 ½ κούπες ακατέργαστη ζάχαρη
4 κουταλιές άρωμα βανίλιας
¾ λευκή ζάχαρη
¼ αμυγδαλέλαιο 

Αφού τα αναμείξεις καλά μπορείς να προσθέσεις αμυγδαλέλαιο και άρωμα ανάλογα με την υφή και την ισχύ του αρώματος που επιθυμείς.  Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς χρησιμοποιώντας κανέλα ή μέλι, αλάτι, τσάι και άλλα αγνές πρώτες ύλες που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα.

Τέλος, να σημειώσουμε πως καθώς στην αγορά θα εντοπίσεις διάφορες ποιότητες, πρέπει το αμυγδαλέλαιο που θα χρησιμοποιήσεις να είναι ανώτερης ποιότητας, όπως και κάθε φυτικό έλαιο που αξιοποιούμε σε καλλυντικά. Ενδεικτικά, προτείνουμε το Αμυγδαλέλαιο Cat with Hat που κυκλοφορεί σε συσκευασία των 100mL. Η επιλογή της εταιρείας πρέπει να γίνεται πάντα με προσοχή, έχοντας ως κριτήριο την προέλευση και την κατεργασία του ελαίου, αφού προορίζεται για χρήση ακόμα και σε πρόσωπα με ευαίσθητο δέρμα. Αυτοί οι παράγοντες είναι οι βασικότεροι για την τελική ποιότητα του ελαίου, ώστε να απολαύσετε, χωρίς δισταγμό, όλα τα οφέλη της σπουδαίας και ευρέως διαδεδομένης ,στον κόσμο των καλλυντικών, πρώτης ύλης.

Share this post