Toners: Ο άσσος στο μανίκι του Beauty Routine!

Toners: Ο άσσος στο μανίκι του Beauty Routine!

Κι όμως! Η απουσία ενός μόνο προϊόντος από την καθημερινή φροντίδα του προσώπου μας, μπορεί να είναι αρκετή για να μας αποτρέψει από την απόκτηση μιας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας. Και ποια προϊόντα παραλείπουμε ευκολότερα; Μα φυσικά αυτά για των οποίων τη δράση δεν είμαστε πλήρως ενημερωμένοι με αποτέλεσμα να αγνοούμε ή και να υποτιμούμε την αναγκαιότητά τους. Ένα από αυτά τα «υποτιμημένα» προϊόντα, που θα έπρεπε να κατέχουν αδιαπραγμάτευτη θέση στη ρουτίνα ομορφιάς μας, είναι το toner.

Το toner προσώπου αποτελεί το βασικό ενδιάμεσο βήμα περιποίησης της επιδερμίδας. Προορίζεται να χρησιμοποιηθεί μετά το πλύσιμο του προσώπου, χωρίς να το υποκαθιστά, και πριν την εφαρμογή του ορού ή της ενυδατικής κρέμας. Ουσιαστικά, προετοιμάζει την επιδερμίδα να υποδεχτεί τον ορό ή και την κρέμα αποβάλλοντας την περίσσεια λιπαρότητας, επίμονης βρωμιάς ή ακόμα και υπολείμματα μακιγιάζ μετά το πλύσιμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί – βράδυ σε περίπτωση που η φόρμουλα είναι καλά ανεκτή από την επιδερμίδα και είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. Το toner εφαρμόζεται σε ολόκληρο το πρόσωπο, στο λαιμό και στο στέρνο, ενώ υπάρχουν και toners σώματος και μαλλιών.

Βασική χρήση του face toner είναι ο καθαρισμός. Καθίσταται απαραίτητο σε άτομα με λιπαρό ή με τάση για ακμή δέρμα (oily/acne prone skin) που λόγω της συνεχούς παραγωγής σμήγματος έχει θαμπή όψη και που οι πόροι είναι ανοιχτοί. Εξαιρετικά χρήσιμο μπορεί να φανεί και σε εκείνους που επιθυμούν έναν πρόσθετο καθαρισμό μετά τη χρήση έντονου μακιγιάζ ή άλλων προϊόντων που περιλαμβάνουν κάπως πιο επιβαρυμένες συνθέσεις, όπως το αντηλιακό.

Η εφαρμογή μιας μικρής ποσότητας toner σε λίγο βαμβάκι ή έναν δίσκο demaquillage και το απαλό σκούπισμα του προσώπου μας θα απομακρύνει την περίσσεια λιπαρότητας και θα δώσει στο πρόσωπο εμφάνιση μικρότερων πόρων.

Άλλη μία ιδιότητα του toner που το κάνει αναντικατάστατο είναι η ικανότητά του να αποκαθιστά την ισορροπία της οξύτητας του δέρματος. Φυσιολογικά, το δέρμα μας διαθέτει όξινο pH που κυμαίνεται μεταξύ πέντε και έξι. Αυτή η ισορροπία μπορεί να διαταραχθεί μετά από τη χρήση προϊόντων καθαρισμού, λόγω της αλκαλικής σύστασης των σαπουνιών. Όταν μάλιστα συμβεί αυτό, το δέρμα καλείται να «δουλέψει υπερωρίες» για να επιστρέψει στα πρωτύτερα φυσιολογικά του επίπεδα, διαδικασία η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λιπαρότητα. Η χρήση face toner μπορεί να συμβάλει στην αποκατάσταση αυτής της ισορροπίας γρήγορα.

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου, όταν δηλαδή οι πόροι έχουν ανοίξει, η διείσδυση ακαθαρσιών και περιβαλλοντικών ρύπων στο δέρμα είναι ευκολότερη. Τα toners τείνουν να βοηθούν τους πόρους να κλείσουν και να μειώνουν τα διακυτταρικά κενά μετά τον καθαρισμό, περιορίζοντας σημαντικά την εισροή ρύπων που αποφράσσουν τους πόρους και επιδρούν βλαπτικά στην ακεραιότητα της επιδερμίδας. Κατά συνέπεια, τα toners δημιουργούν έναν πρόσθετο προστατευτικό φραγμό στην επιδερμίδα μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι μπορεί να παρέχουν και προστασία απέναντι στο χλώριο και τα μέταλλα που υπάρχουν στο νερό της βρύσης.

Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ενυδατική δράση των toners. Για τις ξηρές επιδερμίδες κυκλοφορούν toners με ενυδατικούς παράγοντες, που συμβάλλουν δηλαδή στη δέσμευση της υγρασίας στο δέρμα. Τα προϊόντα αυτά φτάνουν να λειτουργούν ακόμα και σαν ενυδατική κρέμα!

Αδιαμφισβήτητα, το toner συνιστά μια εξαιρετική λύση καθαρισμού όταν δεν είναι εφικτή η πρόσβαση σε βρύση και νερό. Έτσι λοιπόν, όταν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή ή βρώμικη, η χρήση toner, αντί πλυσίματος με νερό και σαπούνι, θα αφήσει το δέρμα σας αναζωογονημένο και καθαρό ακόμα και όταν είστε εν κινήσει!

Τώρα που γνωρίζετε τη σπουδαιότητα της χρήσης του face toner και τη θέση που πρέπει να κατέχει στην καθημερινή σας περιποίηση, δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Σας περιμένουμε να δοκιμάσετε από τη μοναδική συλλογή toners του Cat with Hat για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά. Η βαθιά ενυδάτωση που παρέχουν τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για να ψεκάσετε το πρόσωπό σας πριν την εφαρμογή της ενυδατικής σας κρέμας, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας φυσικά νιώσετε την επιδερμίδα σας αφυδατωμένη, ενώ αποτελούν ιδανική πρόταση και για τη βραδινή σας περιποίηση. Μπορείτε, επίσης, να το αξιοποιήσετε και ως λοσιόν καθαρισμού. Με 100% φυσική σύσταση και φυσικά χωρίς parabens, συστατικά δοκιμασμένα σε ζώα, συντηρητικά και αρώματα, θα τα βρείτε στην 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία τους. Καθώς είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις ηλικίες, μπορείτε άφοβα με βάση τις προτιμήσεις σας να επιλέξετε ανάμεσα σε:

  • «Αγγούρι, Πράσινο Τσάι και Αλόη» : Τονωτικό σπρέι για πρόσωπο με νερό αγγουριού, πράσινου τσαγιού και αλόης. Δροσίζει, ενυδατώνει, καταπραΰνει την επιδερμίδα και προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία. Πολύ αποτελεσματικό για κουρασμένα μάτια, καθώς τα ξεπρήζει, μειώνει τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους.

  • «Ροδόνερο και Αλόη» : Τονωτικό σπρέι για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά με νερό τριαντάφυλλου και αλόης. Διατηρεί την ισορροπία του φυσικού pH της επιδερμίδας, καταπραΰνει και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση. Είναι δροσιστικό, με υπέροχο άρωμα και αναζωογονητικό. Ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες και μωρά.

  • «Λεβάντα και Αλόη» : Τονωτικό σπρέι για πρόσωπο και σώμα με νερό λεβάντας και αλόης. Διαθέτει ηρεμιστικές και επουλωτικές ιδιότητες, καταπραΰνει ερεθισμούς, τσιμπήματα και κοψίματα. 
  • «Ροδόνερο και Υγρό Μετάξι» : Τονωτικό σπρέι μαλλιών με ροδόνερο και υγρό μετάξι, κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών. Διατηρεί την ισορροπία του φυσικού pH του τριχωτού της κεφαλής, καταπραΰνει και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση. Είναι δροσιστικό, με υπέροχο άρωμα και αναζωογονητικό. Δεσμεύει την φυσική υγρασία μέσα στην επιδερμίδα και στις τρίχες, ενώ οι τρίχες σταματούν να είναι εύθραυστες και ξηρές και η πιθανότητα ψαλίδας μειώνεται. Για απαλά και με μεταξένια υφή μαλλιά, ψεκάστε σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ιδανική η χρήση του μετά την έκθεση των μαλλιών στον ήλιο.

Εντάξτε τα toners Cat with Hat για μία πιο ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης προσώπου, μαλλιών και σώματος. Κάντε κι εσείς το βήμα που θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά στην επιδερμίδα των ονείρων σας. Μπορεί το Korean Beauty Skincare να επιτάσσει δέκα βήματα περιποίησης, «έξυπνα» προϊόντα όμως με πολυδιάστατη δράση όπως τα toners μπορούν να μας βοηθήσουν να «κόψουμε λίγο δρόμο» και να αποκτήσουμε άψογο αποτέλεσμα έχοντας εξοικονομήσει τόσο χρόνο όσο και χρήμα! Η συνδυασμένη δράση τους είναι πραγματικά αναντικατάστατη κι ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να καταλάβετε το γιατί.
Φσσσσσσσσστ, να σας δροσίσουμε λίγο;!

Share this post