Άλατα Νεκράς Θάλασσας

Άλατα Νεκράς Θάλασσας

Έως και 10 φορές πιο αλμυρή από τον ωκεανό, η νεκρά θάλασσα είναι μια λίμνη ανάμεσα στην Ιορδανία και το Ισραήλ. Η ονομασία «νεκρά» οφείλεται στο δυσμενές περιβάλλον για την ανάπτυξη ζωντανών οργανισμών, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι. Μάλιστα, φαίνεται να επιβιώνει σε αυτές τις συνθήκες μόνο ένα βακτήριο, που έχει την ικανότητα να φιλτράρει το αλάτι.

Αυτή η ιδιαιτερότητα της, από την αρχαιότητα ήδη την κατέστησε δημοφιλές κέντρο θεραπείας. Σήμερα γνωρίζουμε ότι το μεγάλο δώρο της οφείλεται στα μεταλλικά στοιχεία του αλατιού. Για το λόγο αυτό είναι συχνότατο φαινόμενο τα άλατα να χρησιμοποιούνται σε σπα και εξειδικευμένα κέντρα ευεξίας για αντιμετώπιση του στρες και της κόπωσης, ακόμα και και για μυοσκελετικές παθήσεις.

Από την αλμυρή θάλασσα στην άνεση του σπιτιού σας…

Η συγκομιδή γίνεται από αλατοφόρους λόφους. Το αλάτι ξηραίνεται, κοσκινίζεται ανάλογα με το μέγεθος των κρυστάλλων και συσκευάζεται. Από την παραπάνω διαδικασία γίνεται αντιληπτό ότι είναι ένα απολύτως φυσικό προϊόν με υψηλή συγκέντρωση ανόργανων αλάτων που μπορούμε εύκολα να εντάξουμε στην περιποίηση μας και να επωφελούμαστε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Σε μια χούφτα άλατα από αυτή την ιδιαίτερη πηγή, εκτός από το χλωριούχο νάτριο, περιέχεται επίσης κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, χρώμιο φώσφορος, σίδηρος και αρκετά ακόμα μέταλλα στα οποία οφείλονται τα εξαιρετικά αποτελέσματα από τη χρησιμοποίηση τους. Στο πέρασμα των αιώνων καθιερώθηκε η χρήση τους για το ευαίσθητο ατοπικό δέρμα, το έκζεμα και την ψωρίαση καθώς ανακουφίζουν από τις φλεγμονές

Ειδικότερα, επιλέγονται ευρύτατα ως καταπραϋντικά για το δέρμα με έντονο κνησμό και συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη ενυδάτωση, αφού το ασβέστιο και το κάλιο θωρακίζουν την υγρασία.

Είναι κατάλληλη η επιλογή των αλάτων για πόνους σε μύες και αρθρώσεις ενώ συμβάλλουν και στη μείωση των κραμπών.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στον καθαρισμό των φραγμένων από το σμήγμα πόρων του δέρματος. Για καλύτερη απολέπιση και την αποφυγή τραυματισμού του δέρματος, προτιμάται το μέγεθος των κρυστάλλων να είναι ομοιόμορφο.

Το συχνό λουτρό ποδιών με άλατα (2-3 φορές την εβδομάδα) συμβάλει στην καταπολέμηση μικροβιακών παθήσεων, επίμονων μυκητιάσεων όπως το «πόδι του αθλητή». Συνίσταται ειδικά σε ανθρώπους που κάνουν εκτενή χρήση κλειστών υποδημάτων

Εμπλουτισμένα άλατα μπάνιου Cat with Hat.

Στο Cat with Hat είτε εντάσσουμε τα άλατα στις μοναδικές συνθέσεις των body scrubs, είτε τα αξιοποιούμε στο μπάνιο μας για διάλυση στο νερό. Συγκεκριμένα, παρασκευάζουμε ένα μοναδικό μείγμα αλάτων Νεκράς Θάλασσας με αιθέρια έλαια και βότανα που συνδυάζει τα οφέλη των φυσικών κρυστάλλων με μοναδικά αρώματα. Δικό μας αγαπημένο μείγμα, εκείνο με το άρωμα ορχιδέας. Βυθιστείτε στη μπανιέρα σας για μερικά λεπτά παραπάνω και βιώστε μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και αναζωογόνησης που θα σας συνεπάρει

Share this post