Σαπούνια Ελαιολάδου

Σαπούνια Ελαιολάδου

Παρά την εξέλιξη της συνθετικής οργανικής χημείας η οποία έχει προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης ενώσεων με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιδιότητες, η επιλογή συστατικών φυσικής προέλευσης στην παρασκευή καλλυντικών προϊόντων και προϊόντων περιποίησης και καθαρισμού φαίνεται πλέον να κυριαρχεί. Όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν τα σπουδαία οφέλη φυσικών συστατικών με μακραίωνη ιστορία χρήσης, βασιλιάς των οποίων δε θα μπορούσε να μην είναι το γνωστό σε όλους μας …λαδάκι!

Λόγω της πολυδιάστατης ευεργετικής του δράσης, το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως βασικό συστατικό παρασκευής φυσικών σαπουνιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα σαπούνια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τα μαλλιά και στο πλαίσιο μίας ήπιας φόρμουλας και στο πρόσωπο. Κυρίως, όμως, χρησιμοποιούνται ως καθαριστικά σώματος. Χάρη στην εγγυημένη υποαλλεργική τους δράση, συγκριτικά με τα υπόλοιπα καθαριστικά, συνιστώνται από πολλούς δερματολόγους ως η καλύτερη επιλογή για κάθε τύπο δέρματος, καθώς φαίνεται να επιδρούν ευεργετικά ακόμα και σε επιδερμίδες που πάσχουν από έκζεμα ή ψωρίαση, ενώ η χρήση τους δε φαίνεται να υπόκειται σε κάποιον ηλικιακό περιορισμό καθώς κρίνονται κατάλληλα τόσο για μωρά όσο και για ενήλικες.

Λίγα λόγια για την παρασκευή τους

Τα σαπούνια ελαιόλαδου παρασκευάζονται με την ψυχρή μέθοδο (cold process) σαπωνοποίησης. Ο όρος «σαπωνοποίηση» αφορά στην αντίδραση μίας αλκαλικής βάσης με έναν εστέρα ανώτερου λιπαρού οξέος προς τον τελικό σχηματισμό σαπουνιού. Το σαπούνι που παρασκευάζεται με 100% ελαιόλαδο με την ψυχρή μέθοδο είναι γνωστό ως σαπούνι «Καστίλλης», μιας και θεωρείται ότι προέρχεται από την περιοχή Καστίλλη της Ισπανίας.

Στέρεο σαπούνι: Ο παλιός είναι αλλιώς! 

Τα σαπούνια ελαιόλαδου έχουν τη μορφή στερεής πλάκας. Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά την επιλογή του σαπουνιού μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με το εξής δίλημμα: Να προτιμήσω υγρό ή στερεό σαπούνι; Πιστέψτε μας, οι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα έπρεπε να προτιμήσει την πλάκα σαπουνιού μόνο λίγοι δεν είναι.

Η πλάκα σαπουνιού έχει κατηγορηθεί πολλάκις για μεταφορά, κατά το πλύσιμο, στο δέρμα μικροβίων που εδράζονται στην εκτεθειμένη πλάκα. Παρ’ όλ’ αυτά, πρόκειται για μία ανεδαφική προσέγγιση που εδώ και πολλά χρόνια έχει καταρριφθεί χάρη σε πανεπιστημιακές έρευνες. Επίσης, μπορεί στο παρελθόν οι πλάκες σαπουνιού, λόγω του υψηλότερου pH τους, να ξήραιναν την επιδερμίδα, ωστόσο το πρόβλημα αυτό έχει προσπελαστεί ειδικά με την εμφάνιση των σαπουνιών ελαιόλαδου και σε συνδυασμό με άλλα καλλυντικά έλαια, που όπως προαναφέραμε ενδείκνυνται για τις ξηρές κι ευαίσθητες επιδερμίδες.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των στερεών σαπουνιών είναι το ότι προσφέρουν πολυάριθμες επιλογές στους καταναλωτές που δεν επιθυμούν να εκτίθενται σε επιπλέον αρώματα είτε επειδή εμφανίζουν αλλεργίες, είτε επειδή απλά δεν προτιμούν τις έντονες μυρωδιές στα σαπούνια τους. Και η αλήθεια είναι πως υγρό σαπούνι χωρίς άρωμα, λίγο δύσκολο. Δε θα μπορούσαμε, φυσικά, να μη θίξουμε το θέμα της σπατάλης. Είναι γεγονός ότι με το πάτημα της αντλίας του πλαστικού δοχείου του υγρού σαπουνιού, καταναλώνουμε πολλαπλάσια της απαιτούμενης ποσότητας. Μία άλλη παράμετρος στην οποία οι πλάκες σαπουνιού υπερτερούν των υγρών σαπουνιών είναι η δυνατότητα απολέπισης. Με την προσθήκη ήπιων απολεπιστικών συστατικών κατά την παρασκευή τους, οι πλάκες σαπουνιού προσφέρουν μια ικανοποιητική δυνατότητα απολέπισης και ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα. Αντιθέτως, τα υγρά σαπούνια χρειάζεται να χρησιμοποιούνται παράλληλα με σφουγγάρι προκειμένου να επιτύχουν παρόμοια αποτελέσματα.

Η πρότασή μας

Οι πλάκες σαπουνιού ελαιόλαδου είναι φυσικά προϊόντα καθαρισμού υψηλών προδιαγραφών και απαράμιλλης ποιότητας που μπορούν να ανταγωνιστούν τόσο στην αισθητική, την εμφάνιση, τη μυρωδιά κλπ. όσο και στην αποτελεσματικότητα ακόμα και το πιο περίπλοκο συνθετικό καθαριστικό προϊόν. Ταυτόχρονα, υπερτερούν ξεκάθαρα έναντι των τελευταίων στην ασφάλεια χρήσης και στα ευεργετικά οφέλη. Αν η πλούσια επιχειρηματολογία μας δεν ήταν αρκετή για να σας πείσει, σας προκαλούμε να πειστείτε βιωματικά δοκιμάζοντας από την πλούσια συλλογή σαπουνιών ελαιόλαδου του Cat With Hat! Πρόκειται για προϊόντα καθαρά φυσικής προέλευσης, crueltyfree, τα οποία δεν περιέχουν parabens, SLS/SLES, συντηρητικά ή αλλεργιογόνα. Κι επειδή η αγάπη μας για τη φύση δε σταματά στην παραγωγή των προϊόντων και την αγορά τους, αλλά διέπει ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους, κάθε προϊόν Cat With Hat φτάνει στα χέρια σας σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία. Επισκεφθείτε το κατάστημά μας ή την ιστοσελίδα μας για να διαλέξετε, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας, ανάμεσα στις ξεχωριστές προτάσεις μας στα σαπούνια ελαιόλαδου κι απολαύστε κι εσείς τη μοναδική εμπειρία καθαρισμού και περιποίησης που προσφέρουν η οποία θα σας κάνει φανατικούς θαυμαστές τους!

Επιλέξτε ανάμεσα σε:

Την επόμενη φορά που θα το ρίξετε μηχανικά στη γευστική σαλάτα σας, πάρτε λίγο χρόνο και αναλογιστείτε πόσο πολύτιμο αγαθό είναι το ελαιόλαδο και πόσο μεγάλη τύχη είναι να υπάρχει σε τέτοια αφθονία στη χώρα μας. Είναι ένα υπερεργαλείο που μας προσφέρει απλόχερα η μητέρα φύση για την ενίσχυση τόσο της υγείας, όσο και της ομορφιάς μιας και η πρώτη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη της δεύτερης!

Share this post