Nights (and Mornings) in White Satin

Nights (and Mornings) in White Satin

Nights in White Satin… που λέει και το γνωστό τραγούδι! Κι εμείς εδώ ερχόμαστε να προσθέσουμε τα πρωινά και της μέρας ολόκληρης! Διότι το χειροποίητο σαπούνι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λάδι αβοκάντο και καλέντουλα aka “White Satin” θα αφήσει στο δέρμα σας αίσθηση μοναδικής απαλότητας.

Καταρχάς, το έλαιο αβοκάντο είναι πλούσιο σε θρεπτικά για το δέρμα συστατικά, όπως βιταμίνη Ε, κάλιο και λεκιθίνη. Αυτά απορροφώνται από την επιδερμίδα και ενισχύουν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Ειδικότερα, τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες που εντοπίζονται στο έλαιο, συμβάλλουν στον περιορισμό των συμπτωμάτων του εκζέματος και της ψωρίασης. Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες που είναι ευεργετικές ιδιαίτερα στην περίπτωση της ακμής.

Το συγκεκριμένο έλαιο διαθέτει τρία ακόμα χαρακτηριστικά που το καθιστούν εξαιρετικό συστατικό για προϊόν συχνού καθαρισμού.

▪Διεισδύει βαθιά στο δέρμα και ενυδατώνει με αποτέλεσμα να περιορίζει τον κνησμό που προκαλείται από την ξηρότητα.
▪Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, ενός πολύ σημαντικού παράγοντα για την ελαστικότητα του δέρματος και την πρόληψη των ρυτίδων.
▪Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και οι περιεχόμενες βιταμίνες A, B, C και E περιορίζουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Η Calendoula, επιπλέον, αποτελεί πολύτιμη φυσική πηγή βιταμινών, φλαβονοειδών και καροτενοειδών και διαθέτει ευεργετικές για το δέρμα ιδιότητες. Το λάδι της ενδείκνυται για ξηρές επιδερμίδες και για ήπιους ερεθισμούς που δημιουργούνται από την έκθεση στο κρύο. Εφαρμόζεται σε τσιμπήματα και πληγές για ταχύτερη αποκατάσταση. Επιπλέον διαθέτει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.

Τέλος, το γνωστό σε όλους μας ελαιόλαδο συμπληρώνει τη φόρμουλά μας. Μοναδικό στο είδος του καθώς προέρχεται από τον καρπό της ελιάς είναι πλούσιο σε οι πολυφαινόλες και σε βιταμίνη E που προφυλάσσουν από την πρόωρη γήρανση, αφού καταπολεμούν τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες. Το σκουαλένιο προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία Επιπλέον, περιέχει και άλλα σημαντικά δραστικά συστατικά, όπως υψηλά ποσοστά βιταμίνης K, αλλά και ιχνοστοιχεία, όπως νάτριο και κάλιο, που είναι ευεργετικά για το πρόσωπο και το σώμα.

Το “White Satin” με την υπογραφή του Cat with Hat είναι πραγματικά ένα σαπούνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση, εξειδικευμένο για καθαρισμό και ενυδάτωση σε όλο το σώμα και το πρόσωπο. Κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες, μωρά και εγκυμονούσες, μπορεί να αποτελέσει μία επιλογή ιδανική για όλη την οικογένεια!

Share this post