Φυσικό Σφουγγάρι: Ακόμα να αντικαταστήσετε το συνθετικό σας σφουγγάρι;

Φυσικό Σφουγγάρι: Ακόμα να αντικαταστήσετε το συνθετικό σας σφουγγάρι;

Η αλήθεια είναι πως στο εμπόριο υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από σφουγγάρια. Χρώματα, διαφορετικές υφές και σχήματα μας παρασύρουν στο ράφι με τα προϊόντα περιποίησης στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα καλλυντικών. Ακόμα περισσότερο όταν το παιδάκι μας τρελαίνεται και χοροπηδάει με το κίτρινο τετράγωνο σφουγγάρι που είδε στη μορφή γνωστού καρτούν… Ε, ας του κάνουμε λοιπόν ένα δώρο… Χρήσιμο είναι… Σωστά;

Λάθος. Υπάρχουν πραγματικά σημαντικοί λόγοι να επιλέξουμε το “βαρετό” φυσικό σφουγγάρι για την δική μας περιποίηση αλλά και για την ευαίσθητη επιδερμίδα του παιδιού μας.

Γιατί να προτιμήσω το φυσικό σφουγγάρι;

Το συνθετικό σφουγγάρι είναι βιομηχανικό παράγωγο του πετρελαίου και ανάλογα με την κατασκευή του μπορεί να φτάσει να γδάρει την επιδερμίδα μας, κυρίως κατά την καθημερινή του χρήση. Επίσης είναι πολύ εύκολο να αναπτύξει μικρόβια η μούχλα λόγω της υγρασίας στο μπάνιο. Αντίθετα το φυσικό σφουγγάρι:

  • όταν βραχεί γίνεται πολύ μαλακό σαν βαμβάκι και είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Είναι αδύνατο να τραυματίσει το δέρμα

  • επειδή είναι εξαιρετικά υδρόφιλο συγκρατεί νερό πολλαπλάσιο του όγκου του και δημιουργεί πλούσιο αφρό

  • είναι υποαλλεργικό και κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμα και για το βρεφικό δέρμα αφού προτείνεται και από παιδιάτρους

  • έχει την ικανότητα αυτοκαθαρισμού αφού διαθέτει ένζυμα που αποτρέπουν την ανάπτυξη μυκήτων και λοιπών μικροοργανισμών

  • δε λεκιάζει και δε διατηρεί μυρωδιές

  • είναι πολύ ανθεκτικό στην τριβή και ενώ φαινομενικά μπορεί να μοιάζει ακριβό, στην πραγματικότητα είναι πολύ οικονομικό αφού ανάλογα με την ποιότητα και τη συντήρησή του, μπορεί να διατηρηθεί έως και 8 χρόνια

  • συμβάλει στο σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας αφού ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος

  • μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για χρήση στο πρόσωπο (καλλυντική χρήση ή καθαρισμό)

Η σωστή φροντίδα του φυσικού σφουγγαριού

Είναι λογικό πως ακόμα και το φυσικό σφουγγάρι αν παραμένει σε λιμνάζοντα νερά και δεν στεγνώνει, όχι μόνο θα φθαρεί γρήγορα αλλά μπορεί να αναπτύξει και μικροοργανισμούς, όχι πολύ φιλικούς για το δέρμα μας.

Μετά από κάθε χρήση χρειάζεται καλό ξέπλυμα με χλιαρό νερό, ώστε να φεύγουν τα υπολείμματα σαπουνιού. Επιπλέον, μέχρι την επόμενη χρήση πρέπει να παραμένει σε αεριζόμενο περιβάλλον. Ιδανικά μπορείτε να το κρεμάτε σε ένα άγκιστρο ώστε να στραγγίζει σωστά.

Μην χρησιμοποιείται καυτό νερό ή σκληρά καθαριστικά όπως χλωρίνη.

Extra tip: Για να αυξήσετε το χρόνο ζωής του σπόγγου σας, μπορείτε ανά μερικές εβδομάδες να τον βυθίζετε για ένα 15′ σε νερό με μαγειρική σόδα ώστε να καθαρίζει σε βάθος χωρίς να υποστεί βλάβη η κυτταρική του δομή.

Η σωστή επιλογή…

Χρειάζεται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του φυσικού σας σφουγγαριού. Τα καλύτερα σφουγγάρια προέρχονται από τις θάλασσες της Μεσογείου. Τα πιο δημοφιλή του Αιγαίου είναι τα “καπάδικα” (Hippospongia communis καθώς και ο “ματαπάς” ή “φίνο” (Spongia officinalis) Τα είδη αυτά ξεχωρίζουν για την ανθεκτικότητά τους που οφείλεται στις ειδικές θαλάσσιες συνθήκες των υδάτων του Αιγαίου. Τα κίτρινα φυσικά σφουγγάρια είναι τα ίδια με τα σκουρόχρωμα, έπειτα από μικρή επεξεργασία. Ενώ προτείνονται για τα μωρά είναι λιγότερο ανθεκτικά από τα πρώτα. Η αλήθεια είναι πως στο εμπόριο πάνω από το 80% είναι εισαγωγής. Δεν είναι σπάνιο μάλιστα να τα παρουσιάζουν ως ελληνικά. Ένα καλό κριτήριο για την αγορά γνήσιου σφουγγαριού είναι η τιμή του που κυμαίνεται στα 8-10 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος.

Το δώρο της Μεσογείου στoCat with Hat”.

Αν θέλετε να επιλέξετε ένα φυσικό σφουγγάρι δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα μας ή να το παραγγείλετε τώρα εδώ. Είναι 100% ελληνικό, οργανικό σφουγγάρι με την εγγυημένη ποιότητα του Cat with Hat. Επιλέξτε εκείνο που χωράει καλύτερα στην παλάμη σας για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση.
Επίσης, πρόταση μας αποτελούν τα μικρά σφουγγαράκια προσώπου Cosmetics για απαλό καθημερινό καθαρισμό. Χρησιμοποιήστε το μόνο βρεγμένο. Μετά την πρώτη του χρήση θα κερδίσει επάξια τη θέση του στο νεσεσέρ σας!

Share this post