Dry Βrushing

Dry Βrushing

Το dry brushing αποτελεί την τελευταία τάση στην καθημερινή περιποίηση. Προβάλλεται στα social media και τα sites ως μια καινοτομία. Στην πραγματικότητα είναι μία μέθοδος παλαιότερη, εκατοντάδες χρόνια γνωστή. Εφαρμόζεται σε ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο, αν και μπορεί να την ακολουθήσει εύκολα ο καθένας στο χώρο του.

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι τόσο απλή όσο ακούγεται. Δεν απαιτεί ιδιαίτερες χρηματικές δαπάνες ή χρόνο. Χρειάζεται μόλις 5 λεπτά, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για  την περιποίηση μας, αφού συχνά ο χρόνος μας πιέζει, καθώς και μία βούρτσα από φυσική τρίχα ή κάποιο προϊόν για τρίψιμο του δέρματος, χωρίς όμως να είναι υπερβολικά άγριο όπως η λούφα.

Σε στεγνό δέρμα, ξεκινώντας από τα πόδια τρίβετε απαλά με κατάλληλο εργαλείο. Η κατεύθυνση πρέπει να είναι προς την καρδιά ώστε να ευνοείται η καλή κυκλοφορία του αίματος. Περάστε όλη την επιφάνεια του δέρματος σας με 2-3 επαναλήψεις ανά περιοχή ώστε να νιώσετε μια ανακουφιστική και αναζωογονητική αίσθηση. Επιμείνετε με κυκλικές κινήσεις στις φτέρνες, στα γόνατα και στους αγκώνες που το δέρμα είναι πιο τραχύ και με πιο απαλά περάσματα στα σημεία που είναι πιο λεπτό, όπως ο λαιμός. Στην κοιλιά ακολουθήστε τη φορά του ρολογιού.

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να πραγματοποιείται, είτε το πρωί για τόνωση της κυκλοφορίας, είτε πριν από το μπάνιο ώστε να ξεβγάζονται τα νεκρά κύτταρα. Συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας  του δέρματος, ξεμπλοκάρει τους φραγμένους πόρους και αφήνει της επιδερμίδα πιο λεία και απαλή. Η θετική επίδραση στην αιματική ροή έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Για να δείτε τα ευεργετικά αποτελέσματα του body brushing πρέπει να εφαρμόζετε τη διαδικασία τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα μέχρι και μια φορά τη μέρα. Κυρίως το καλοκαίρι το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει καθώς η εικόνα των “strawberry legs” από εγκλωβισμένες τρίχες σε ξηρό δέρμα θα αποτελεί παρελθόν.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης προσέγγισης βασίζονται στην ένταξή της στη ρουτίνα ομορφιάς και δεν είναι ανάλογα της έντασης με την οποία θα τρίψουμε την επιδερμίδα. Μάλιστα, η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς και ξηρότητα. Δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε άτομα με πολύ ευαίσθητο δέρμα, ή με παθήσεις όπως ψωρίαση, ατοπική δερματίτιδα κλπ. Σε μη πάσχον δέρμα, η ελαφριά ερυθρότητα αμέσως μετά είναι φυσιολογική. Αν είναι πολύ έντονο το φαινόμενο, ή παραμένει ζητήστε οπωσδήποτε συμβολή γιατρού.

Στο εμπόριο διατίθενται διάφορα είδη για να ξεκινήσετε κι εσείς το body brushing. Σας συνιστούμε να προμηθευτείτε το πλεκτό body scrubber του Cat with Hat από σπάγκο ιούτης, ιδανικό για την εφαρμογή της τεχνικής αυτής και ιδιαίτερα χρηστικό για ταξίδια, καθώς πιάνει ελάχιστο χώρο. Το καθαρίζετε εύκολα με σαπούνι και νερό και το αφήνετε στον ήλιο να στεγνώσει καλά πριν την επόμενη χρήση. Εμείς το δοκιμάσαμε ήδη και το λατρέψαμε. Τώρα είναι η δικιά σας σειρά!

Share this post