Αφρόλουτρα Cat With Hat: καθημερινή φροντίδα για όλη την οικογένεια

Αφρόλουτρα Cat With Hat: καθημερινή φροντίδα για όλη την οικογένεια

Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που προμηθεύονται αφρόλουτρα με κριτήριο την οσμή τους ή το πακέτο προσφοράς που βγαίνει πολύ οικονομικό. Πράγματι, κυκλοφορούν φαντασμαγορικά αρώματα για όλα τα γούστα και σε τιμές κόστους. Όμως, έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η συχνότητα με την οποία χρησιμοποιείτε τα αφρόλουτρα και η έκταση του δέρματος στην οποία τα εφαρμόζετε ενέχουν πολλούς κινδύνους; Πόσο μάλλον αν τα χρησιμοποιούν και παιδιά. Ας αναλογιστούμε απλώς ότι το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και φυσιολογικά διαθέτει τέτοια χαρακτηριστικά που το καθιστούν εξαιρετικό φραγμό. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι το μικροβίωμα του δέρματος και τα λιπίδια. Όταν η ισορροπία σε αυτά διαταραχθεί το δέρμα γίνεται ευαίσθητο και εκδηλώνονται δυσάρεστα συμπτώματα όπως κνησμός και ερυθρότητα.

Μία από τις αιτίες αυτού του φαινομένου είναι η χρήση πολύ σκληρών καθαριστικών που μεταβάλλουν το pH του δέρματος και ενοχοποιούνται για διάφορες τοξικές επιδράσεις.

Ένα αφρόλουτρο, για καθημερινή χρήση και πραγματικά φιλική προς το δέρμα, πρέπει να είναι απαλλαγμένο από Parabens, SLS και SLES. Τα SLS και SLES περιέχονται σε πολλά αφρόλουτρα του εμπορίου, καθώς δημιουργούν πλούσιο αφρό που «ξεγελά», αφού δεν το κάνει περισσότερο αποτελεσματικό. Έχουν ενοχοποιηθεί για σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, ερεθισμούς και καταστροφή των φυσικών λιπιδίων, ενώ αποτελούν σημαντική μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα. Τα Parabens ,ουσιαστικά, αποτελούν συντηρητικά που προκαλούν όμως φλεγμονές στην επιδερμίδα, πρόωρη γήρανση και περνώντας στην κυκλοφορία του αίματος οδηγούν σε διαταραχές του ανδοκρινικού συστήματος.

Γνωρίζουμε καλά ότι και η φύση έχει τη δική της χημεία! Εμείς διακρίνουμε τι είναι πραγματικά ασφαλές και επωφελές για τον οργανισμό μας και το αξιοποιούμε στα προϊόντα Cat With Hat. Έτσι, στα αφρόλουτρα που συνθέσαμε με αποκλειστικό σκοπό τον απαλό καθαρισμό του δέρματος μας, συμπεριλάβαμε τα εξής συστατικά:

Πανθενόλη: (ή προβιταμίνη Β5) Είναι φυσικό, υγραντικό συστατικό, το οποίο όταν περιλαμβάνεται στη σύνθεση καλλυντικών προϊόντων, εξασφαλίζει πλούσια και άμεση ενυδάτωση. Χάρη στην αναζωογονητική και αντιγηραντική δράση, «γεμίζει» εκ των έσω τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αναπληρώνοντας τις φυσικές απώλειες υγρασίας, ενώ αποτελεί εξαιρετικό καταπραϋντικό των ερεθισμών της επιδερμίδας

Αλόη Βέρα: Διακρίνεται για τις πολλές θεραπευτικές της ιδιότητες, οι οποίες ήταν γνωστές στους Αρχαίους Αιγύπτιους. Ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά της αλόης περιλαμβάνονται οι βιταμίνες A, C και  E γνωστές για τις αναπλαστικές και αντιοξειδωτικέ τους ιδιότητες. Είναι πλούσια πηγή μεταλλικών στοιχείων, ενζύμων, αμινοξέων και άλλων θρεπτικών συστατικών. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τις ενυδατικές, επουλωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες που την καθιστούν και συχνή επιλογή για την Παρασκευή κορυφαίων καλλυντικών και δερμοκαλλυντικών

Εκχύλισμα Καλέντουλας: Προέρχεται από την επεξεργασία των φύλλων και των ανθών του φυτού Calendula arvensis. Πρόκειται για ένα εκχύλισμα με αντιβακτηριακές ιδιότητες. Επιπλέον ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να αναπλάθει την επιδερμίδα και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Αποτελεί άριστο συστατικό για προϊόντα που προορίζονται για ευερέθιστες επιδερμίδες, με «κοκκινίλες», μολύνσεις, «φαγούρα», πρηξίματα.

Φυσικά,  δεν αγνοούμε ότι τα αρώματα των αφρόλουτρων Cat with Hat θα μπορούσαν από μόνα τους να αποτελούν κριτήρια επιλογής. Εμείς,όμως, συνειδητά αποφασίζουμε να εστιάσουμε στο σημαντικότερο… 

Ωστόσο, οι μυρωδιές που παραπέμπουν σε γλυκές λιχουδιές σίγουρα δε θα περάσουν απαρατήρητες. Τα αρώματα Τσιχλόφουσκα, Καραμέλα, Βανίλια-Αχλάδι και Γκουάβα θα σας ταξιδεύουν κάθε φορά που εσείς καλείστε να κάνετε απλώς το μπάνιο σας, ενώ τα πλούσια συστατικά τους θα φροντίζουν απαλά το δέρμα σας.

Share this post