Toner προσώπου με ροδόνερο και αλόη

Toner προσώπου με ροδόνερο και αλόη

Τα τόνερς αποτελούν μία πιο νέα σχετικά τάση στην περιποίηση, χωρίς βέβαια να είναι κάτι τελείως άγνωστο μέχρι σήμερα για τους πιο σχολαστικούς και επιμελείς. Στα πλαίσια, όμως, μιας ολοκληρωμένης ρουτίνας ομορφιάς για λαμπερό και υγιές δέρμα, το τόνερ οφείλει να έχει μία θέση στο νεσεσέρ σας.

Τί είναι το τόνερ;

Το τόνερ ή αλλιώς τονωτική λοσιόν είναι ένα υγρό σε μορφή όμοια με το νερό. Χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της ισορροπίας του φυσικού pH που διαταράσσεται με τα ισχυρά προϊόντα καθαρισμού και την ενίσχυση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας σε πρόσωπο και σώμα.  Στα μαλλιά εφαρμόζεται για να κλειδώσει την υγρασία στην τρίχα και να αποτρέψει την ταχεία φθορά. Ανάλογα με τα συστατικά του μπορεί να διαθέτει αντιοξειδωτικές ή απολεπιστικές ιδιότητες.

Πότε είναι σωστό να χρησιμοποιώ την τονωτική μου λοσιόν;

Η χρήση του τόνερ ιδανικά γίνεται κάθε πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό του προσώπου και πριν την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας ή του ορού. Πρακτικά συμβάλλει στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων μετά τον καθαρισμό, των ρύπων και άλλων ακαθαρσιών, ενώ προετοιμάζει τους πόρους του δέρματος ώστε να δεχτούν τα προϊόντα θρέψης και ενυδάτωσης, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητά τους.

Ποιο είναι το κατάλληλο τόνερ για τις ανάγκες της επιδερμίδας μου;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι συνάρτηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της επιδερμίδας σας. Σε γενικές γραμμές το τόνερ λόγω των ιδιοτήτων  που προαναφέρθηκαν και την απουσία κατά κανόνα λιπαρών συστατικών, ωφελεί όλους τους τύπους αφού είναι πρακτικά απίθανο, αν δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προσθήκη, να αφήσει ίχνη λιπαρότητας στις λιπαρές επιδερμίδες, ενώ αν δεν περιέχει αλκοόλη δεν ξηραίνει την επιδερμίδα.

Μια ελαφριά φόρμουλα, όπως είναι το toner Cat with Hat  με Ροδόνερο και Αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση ακόμα και σε ευαίσθητες επιδερμίδες, βελτιώνοντας από την πρώτη χρήση τα αποτελέσματα της περιποίησης σας. Το υπέροχο άρωμά του οφείλεται στο αγνό ροδόνερο που περιέχει, ενώ η αλόη ενισχύει την ενυδατική και καταπραϋντική του δράση, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που οι απαιτήσεις σε νερό είναι μεγαλύτερες.

Πως να το χρησιμοποιήσω;

Μία επιλογή είναι, ως τελικό βήμα του καθαρισμού του προσώπου σας, να εμποτίσετε ένα cotton pad και με απαλές κινήσεις να εφαρμόσετε σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Εναλλακτικά, κλείνοντας τα μάτια, ψεκάζετε απευθείας στις περιοχές που επιθυμείτε και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί από το δέρμα, απολαμβάνοντας την αίσθηση δροσιάς που αφήνει. Στα μαλλιά, εφαρμόζεται πριν στεγνώσουν, αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας. Χρησιμοποιήστε το και ως λοσιόν καθαρισμού, για αφαίρεση του μακιγιάζ ή για να αρωματίσετε τα σεντόνια σας χωρίς να ανησυχείτε για επιβλαβείς ουσίες. Η χρήση του είναι ασφαλής ακόμα και κατά την επαφή με μωρά, χάρη στα αγνά φυσικά συστατικά του, χωρίς προσθήκη συντηρητικών, parabens ή ουσιών αμφιβόλου ποιότητας.

Share this post