Τι εστί… περιποιημένος ανήρ;

Τι εστί… περιποιημένος ανήρ;

Έχουμε καθιερώσει να θεωρούμε την περιποίηση γυναικεία υπόθεση. Εν μέρει, αυτό δεν αποτελεί απλώς μια ιδεοληψία, καθώς έχει τη βάση του στην ίδια την ιστορία, στην εξέλιξη των κοινωνιών και τη θέση της γυναίκας σε αυτή, στο πέρασμα των ετών. Οι γυναίκες για αιώνες ολόκληρους δεν είχαν θέση στην εκπαίδευση, στην καλλιέργεια του πνεύματος. Αποτελούσαν το μέσω της αναπαραγωγής του γένους. Ήταν λοιπόν ένα «πρέπει» της εποχής το να είναι περιποιημένη και ελκυστική. Η υιοθέτηση τέτοιων απόψεων σήμερα είναι κατάφορα άδικη και για όλους. Γιατί η γυναίκα είναι πολλά περισσότερα… και γιατί όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από το φύλο και τις επιλογές τους, θα μπορούσαμε να πούμε «χρωστάνε στον εαυτό τους» να είναι περιποιημένοι. Η περιποίηση δεν είναι κάτι διαφορετικό από την επένδυση χρόνου στο σώμα μας, ώστε να μας επιστρέφει πολλαπλάσια οφέλη που μεταφράζονται ως σωματική και πνευματική υγεία.
Με βάση όλα όσα αναφέρθηκαν, θεωρούμε απαραίτητο να εισάγουμε τους άνδρες στη σπουδαιότητα της περιποίησης, εξειδικευμένη, όμως, για τις δικές τους ανάγκες.

Πρώτο και βασικότερο -αν και μεγάλο ποσοστό ανδρών το αμελεί- είναι ο σωστός καθαρισμός του προσώπου και του σώματος. Καθαρισμό προσώπου δεν εννοούμε το κρύο νερό που ρίχνουν άρον άρον πριν τη δουλειά για να ξυπνήσουν. Το πλύσιμο του προσώπου πρέπει να γίνεται με ειδικό προϊόν το οποίο να στοχεύει στην απομάκρυνση της λιπαρότητας και των ρύπων που συγκρατούν οι-πιο διογκωμένοι συγκριτικά με την γυναικεία επιδερμίδα-πόροι. Κατάλληλη επιλογή είναι το φυσικό σαπούνι “Grey Vine” με Μπετονίτη και Αλόη, που εκτός από την καθαριστική του δράση, χρησιμοποιείται ιδανικά και για το ξύρισμα, αντικαθιστώντας τον αφρό. Προσφέρει ενυδάτωση σε βάθος και προστατεύει από τους ερεθισμούς. Συνδυάστε το με το After Shave Toner “Αμαμελίς, Μέντα και Αλόη”. Αποτελεί ένα τονωτικό σπρέι για μετά το ξύρισμα σε πρόσωπο και σώμα. Έχει στυπτικές, αντιβακτηριδιακές, τονωτικές, δροσιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Δρα ως καθαριστικό και ανακουφίζει από ερεθισμούς της επιδερμίδας, μειώνει την ερυθρότητα και καταπραΰνει την φλόγωση μετά το ξύρισμα.

Όσον αφορά το σώμα, χρειάζεται να πλένεται με κατάλληλο καθαριστικό προϊόν που ενυδατώνει, χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο πλάκα όσο και υγρό αφρόλουτρο, ανάλογα με την προτίμηση σας. Συνδυάστε το με φυσικό σφουγγάρι και εστιάστε κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας στην περιοχή της πλάτης που, λόγω του εκκρινόμενου ιδρώτα και της λιπαρότητας, είναι επιρρεπής σε ακμή καθώς και σε σημεία τραχιά, όπως τα γόνατα και οι αγκώνες. Ακολούθως, μην αμελήσετε να περιποιηθείτε το δέρμα σας με μια πλούσια ενυδατική όπως η Body Cream “Morpheus”. Αν δυσκολεύεστε με αυτή τη συνήθεια, επιμείνετε τουλάχιστον στα προαναφερθέντα σημεία και στα χέρια όπου το χειμώνα το δέρμα σκάει. Η συγκεκριμένη κρέμα έχει το χαρακτηριστικό να απορροφάται γρήγορα, ενώ ταυτόχρονα έχει εξαιρετική ενυδατική δράση.

Έπειτα από το μπάνιο ακολουθεί η φροντίδα των νυχιών και κυρίως στα κάτω άκρα. Είναι σημαντικό το σωστό κόψιμο των νυχιών, ώστε να μην μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα. Συνιστούμε τη χρήση ελαίου καλέντουλας για προστασία από τις ονυχομυκητιάσεις που ταλαιπωρούν πολλούς άνδρες,  λόγω της χρήσης ενός καθημερινού ζευγαριού παπουτσιών για πολλές ώρες και εύνουν τη διατήρηση της υγρασίας και την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών.

Τέλος, απαραίτητη είναι η αντηλιακή προστασία και μάλιστα για όλες τις εποχές, καθώς ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες οι βλαβερές ακτίνες UVA και UVB φτάνουν μέχρι την επιφάνεια του δέρματος. Επιβάλλεται για όσους κάνουν κάποιο άθλημα σε εξωτερικό χώρο και για να μην δημιουργείται η δυσάρεστη λιπαρή αίσθηση, σας προτρέπουμε να προμηθευτείτε κάποιο αντηλιακό σε μορφή gel ή dry touch που θα βρείτε στην αγορά.

Στο Cat with Hat θα βρείτε επιλεγμένα προϊόντα ενυδάτωσης, καθαρισμού και περιποίησης, εμπνευσμένα από τη φύση, σχεδιασμένα για τις ανάγκες του σύγχρονου άνδρα. Είτε ενδιαφέρεστε για εσάς, είτε σχεδιάζετε να κάνετε κάποιο δώρο σε αγαπημένο σας πρόσωπο, μπορείτε να αναζητήσετε τα συγκεκριμένα προϊόντα στο κατάστημα μας και να τα προμηθευτείτε άμεσα. Είμαστε βέβαιοι ότι η minimal φιλοσοφία και η υψηλή ποιότητα της ανδρικής σειράς θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς!

Share this post