0 προϊόντα
Το καλάθι σας είναι άδειο.
0,00 €

Ελαιόλαδο: "Ο υγρός χρυσός"

Γνωρίζετε τι καθιστά ξεχωριστό το ελαιόλαδο;

Στην πλειοψηφία τους, τα φυτικά έλαια που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική λαμβάνονται με έκθλιψη ή εκχύλιση των ελαιούχων καρπών και σπερμάτων με διαλύτες, δηλαδή είναι σπορέλαια. Εν αντιθέσει, το ελαιόλαδο λαμβάνεται από τους καρπούς της ελιάς της  Ευρωπαϊκής  (Olea Europea Sativa) οι οποίοι υφίστανται επεξεργασία  υπό κατάλληλες συνθήκες ώστε να μην προκαλείται αλλοίωση στο προϊόν. Αποτελεί ουσιαστικά ένα “φρουτοχυμό”.

 

Η ιστορία του ελαιόδεντρου.

Η ελιά είναι ένα δέντρο αειθαλές και αιωνόβιο που είναι γνωστό στον άνθρωπο εδώ και χιλιετίες, ειδικότερα από τη Νεολιθική Εποχή! Τα δώρα της έθρεψαν ολόκληρες γενιές των Μεσογειακών λαών και ενσωματώθηκαν στην ιστορία και τη λαϊκή τους παράδοση. Την καταγωγή της διεκδικούν εκτάσεις από τη Συρία και το Λίβανο, μέχρι τη Μικρά Ασία και την Αρχαία Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι όμως οι πρώτος λαός που καλλιέργησε την ελιά. Σύμφωνα με το μύθο ο Ηρακλής την έφερε στην Ελλάδα ενώ το όνομα της σημερινής πρωτεύουσας της χώρας δόθηκε έπειτα από τη θεϊκή φιλονικία μεταξύ της Αθηνάς και του Ποσειδώνα για το ποιος θα δώσει το πιο χρήσιμο δώρο,  έχοντας ως σκοπό κυριαρχία της πόλης. Όπως γίνεται αντιληπτό, επικράτησε η θεά Αθηνά επιλέγοντας το ιερός δέντρο της ελιάς. Η χρησιμότητα του δώρου της ξεπερνά τα όρια της διατροφής... Κυρίως αν αναλογιστούμε τις χρήσεις και τα οφέλη του χρυσού χυμού της ελιάς, του ελαιόλαδου. Ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη το ελαιόλαδο φημιζόταν για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες...

 

Η χρησιμότητα του ελαιόλαδου στην υγεία μας.

Η σύσταση του ελαιόλαδου ξεχωρίζει για την μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και χλωροφύλλη.  Είναι ιδιαίτερα γνωστό πως το εύρος χρήσης του είναι εντυπωσιακά μεγάλο αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί, πέρα από τη διατροφή, στην καλλυντική περιποίηση, στην συντήρηση μηχανημάτων... Ακόμα και στην αφαίρεση λεκέδων!!!Πιο εντυπωσιακή, όμως είναι η ωφελιμότητα του για την υγεία, αφού η συχνή του κατανάλωση προστατεύει από την εμφάνιση διαφόρων τύπων καρκίνου, συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και προλαμβάνει διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ας  εστιάσουμε όμως στα οφέλη του κατά την εφαρμογή στο δέρμα...

  • Προσφέρει μοναδική ενυδάτωση και αποτελεσματική προστασία, ακόμα και απέναντι σε συνθήκες που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα δύσκολες.
  • Χάρη στην αντιοξειδωτική δράση που έχουν οι πολυφαινόλες και η βιταμίνη E, προστατεύεται το δέρμα από πρόωρη γήρανση, αφού «καταπολεμώνται» οι καταστροφικές ελεύθερες ρίζες συμβάλλοντας στην καλή ποιότητα του δέρματος. Μάλιστα, καθώς το ηλιακό φως καταστρέφει το DNA και δημιουργεί αιτίες που προκαλούν οξειδωτική βλάβη, τα αντιοξειδωτικά του ελαιόλαδου θα μπορούσαν να αποτρέψουν τον τύπο της βλάβης που οδηγεί σε καρκίνο.
  • Η ολεοκανθάλη (oleocanthal) του ελαιόλαδου, έχει βρεθεί να έχει παρόμοια δράση με το αντιφλεγμονώδες φάρμακο ibuprofen.
  • Επιπλέον, περιέχει και άλλα σημαντικά δραστικά συστατικά, όπως υψηλά ποσοστά βιταμίνης K, αλλά και ιχνοστοιχεία, όπως νάτριο και κάλιο, που είναι ευεργετικά για το δέρμα.
  • Η χλωροφύλλη βοηθά στην επούλωση των πληγών και άλλων σημαδιών.
  • Το περιεχόμενο σκουαλένιο προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία διατηρώντας την ελαστικότητά του.

 

Διαφορές στην ποιότητα...

Η ανώτερη κατηγορία ελαιόλαδου είναι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που ξεχωρίζει για την χαμηλή οξύτητά του και την υψηλή του περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.
Το απλό ελαιόλαδο είναι κυρίως εξευγενισμένο ελαιόλαδο με μικρή προσθήκη παρθένου. Συνεπώς, για να έχει το ελαιόλαδο τις καλλυντικές του ιδιότητες προφανώς χρειάζεται να περιέχει τα ευεργετικά του συστατικά, τα οποία δεν περιέχονται στην εξευγενισμένη του μορφή.

Στο “Cat with Hat” το λάδι ελιάς που χρησιμοποιούμε είναι εξαιρετικής ποιότητας, αφού είναι και βιολογικής καλλιέργειας, άρα απολύτως απαλλαγμένο από χημικές και άλλες επιβαρυντικές ουσίες. Το λάδι ελιάς αποτελεί βασικό συστατικό πολλών προϊόντων μας.

Μπορείτε, λοιπόν, να επωφεληθείτε από όλα αυτά τα δώρα του υγρού χρυσού δοκιμάζοντας  την σειρά φυσικών καλλυντικών  “Cat with Hat”. 

Φυσικά Προιόντα Ομορφιάς Φυσικά Προιόντα Ομορφιάς Φυσικά Προιόντα Ομορφιάς Φυσικά Προιόντα Ομορφιάς Φυσικά Προιόντα Ομορφιάς

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Δωρεάν Μεταφορικά || Φυσικά προιόντα ομορφιάς Δωρεάν Μεταφορικά
Δωρεάν αποστολή των προιόντων σας για όλες τις παραγγελίες άνω των 50 €.
Τηλεφωνικές Παραγγελίες || Φυσικά προιόντα ομορφιάς Τηλεφωνικές Παραγγελίες
Μπορείτε να καλέσετε στο 2103647008, στο 2281031766 ή στο 6983944297 και να μας δώσετε την παραγγελία σας, σε ωράριο καταστημάτων. 
Εκπτωτικά Κουπόνια || Φυσικά προιόντα ομορφιάς Εκπτωτικά Κουπόνια
Επωφεληθείτε από τα εκπτωτικά κουπόνια που κατα καιρούς ενεργοποιούμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.
NewsLetter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα της εταιρείας μας και των προιόντων της.