Cabo Verde: Ένα πράσινο σαπούνι για τα μαλλιά σας

Cabo Verde: Ένα πράσινο σαπούνι για τα μαλλιά σας

Αγαπάμε ιδιαίτερα τα σαπούνια ελαιολάδου. Δεν είναι μόνο η vintage όψη που δίνουν στο μπάνιο μας. Είναι πολύ περισσότερο, τα πλεονεκτήματα τους που μας ωθούν να τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας, στη ρουτίνα της προσωπικής μας υγιεινής. Ανάμεσα στις διαφορετικές φόρμουλες που έχουν τα σαπούνια με την υπογραφή του Cat with Hat, υπάρχει ένα που ξεχωρίζει… γιατί προορίζεται και για την καθαριότητα των μαλλιών μας.

Το Cabo Verde, το πράσινο ακρωτήρι του Cat with Hat , είναι ένα χειροποίητο σαπούνι με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πλούσια φυτικά έλαια, δεντρολίβανο, μέντα και δάφνη. Τα τρία τελευταία συστατικά αποτελούν ενδεχομένως το «μυστικό» της σύνθεσης.
Ας δούμε το γιατί…

Δεντρολίβανο

Τα μικρά βελονοειδή φύλλα που χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε ορισμένα φαγητά προέρχονται από το φυτό Rosmarinius officinalis της οικογένειας Labiatae. Το βρίσκουμε κατά κύριο λόγο στις μεσογειακές χώρες. Έχει χαρακτηριστική αρτυματώδη οσμή και γεύση αρωματική και πικρή.

Το εκχύλισμα του έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση λόγω των περιεχόμενων διτερπενίων και φλαβονοειδών ενώ το αιθέριο έλαιο έχει αντιβακτηριακή και μυκητοστατική δράση. Πρακτικά αυτό συνεπάγεται σημαντικά οφέλη για το δέρμα και τα μαλλιά καθώς αδρανοποιεί τις παραγόμενες τοξίνες στο τριχωτό της κεφαλής και τις ελεύθερες ρίζες που ενοχοποιούνται για τη διαδικασία της γήρανσης. Παράλληλα συμβάλει στην καταπολέμηση της πιτυρίδας, που δημιουργείται από της διαταραχές του pH, αλλά και στη ρύθμιση της λιπαρότητας.

Δάφνη

Το δαφνέλαιο προέρχεται από τους καρπούς και τα φύλλα του φυτού Laurus nobilis, της πασίγνωστης δάφνης δηλαδή, που φύεται κατά βάση στη λεκάνη της Μεσογείου και στην Κ. Αμερική. Τα φύλλα της έχουν μια ελαφρώς πικάντικη και πικρή γεύση και αξιοποιούνται κατά βάση ξερά, ως καρύκευμα στη μεσογειακή κουζίνα. Χρησιμοποιείται ευρέως για την τόνωση των μαλλιών και των βλεφαρίδων, σχεδόν όσο και το καστορέλαιο. Καταπολεμά τους παθογόνους μικροοργανισμούς που βλάπτουν το τριχωτό της κεφαλής. Έχει μαλακτική και ενυδατική δράση που συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών και στην προστασία από το σπάσιμο και τη ψαλίδα. Εισχωρεί στο εσωτερικό της τρίχας άλλα και στο θύλακα, τον δυναμώνει και προστατεύει από την τριχόπτωση. Κατά την εφαρμογή του ελαίου της στο δέρμα, ενυδατώνει σε βάθος και δίνει μια λεία και λαμπερή όψη στην επιδερμίδα. Συχνά, λόγω της ευχάριστης και διακριτικής του οσμής κατατάσσεται στα αρωματικά συστατικά των καλλυντικών.

Μέντα

Ίσως έχετε παρατηρήσει να αναγράφεται στα συστατικά πολλών επώνυμων σαμπουάν. Προέρχεται από τη Mentha piperita, υβρίδιο φυτών του γένους Mentha. Το αιθέριο έλαιο της είναι πλούσιο σε μινθόλη που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει την ανάπτυξη της τρίχας. Είναι αποτελεσματικό τονωτικό και δημιουργεί ένα αίσθημα φρεσκάδας και δροσιάς μετά το πλύσιμο.

Το Cabo Verde είναι ένα από τα λίγα σαπούνια ελαιολάδου που κυκλοφορούν, το οποίο ενδείκνυται για το λούσιμο, χωρίς όμως να σας περιορίζει, εάν επιθυμείτε ένα σαπούνι για όλες τις χρήσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση. Είναι ιδανικό για αδύναμα ή λιπαρά μαλλιά ενώ συνιστάται επίσης και για δερματικά προβλήματα. Όντας oι περισσότεροι συνηθισμένοι στα σαμπουάν του εμπορίου που περιέχουν επιφανειοδραστικά SLS /SLES, ίσως περιμένετε να δείτε πιο πλούσιο αφρό στο μαλλί σας. Μην υποτιμήσετε καθόλου τη καθαριστική δράση του σαπουνιού, αφού δρά σε βάθος απομακρύνοντας ρύπους και μικροοργανισμούς χάρη στα δραστικά συστατικά του.
Τώρα είναι η δική σας σειρά να δοκιμάσετε το παλιό αγνό σαπούνι που όλοι ξέρουμε… με την καινοτόμο σύνθεση του Cat with Hat!

Share this post